Srbiji odobrena kupovina struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima

Foto-ilustracija: Pixabay

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima, prenela je eKapija.

Kako stoji u saopštenju pres službe Predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je zamolio predsednika Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije.

On je u telefonskom razgovoru pozvao predsednika Alijeva da što pre poseti Srbiju, kako bi u godini u kojoj se obeležava važna godišnjica u srpsko-azerbejdžanskim odnosima, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede, ističe se u saopštenju.

Vučić: Srbija od 1. novembra pod sankcijama za rusku naftu

Predsednik Srbije je, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, govorio o organizaciji Evroprajda i mogućnosti otkazivanja te manifestacije te zaključio da nam je najlakše pričati o glupostima, prenosi Biznis.rs.

“Pa da bismo pričali o glupostima, da ne bismo pričali o tome šta ćemo sa strujom, šta ćemo sa naftom, od 1. novembra nema više ruske nafte za nas, mi smo pod sankcijama. Da ne bismo pričali o gasu, o mazutu i uglju…”, rekao je Vučić.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti