Rekonstrukcija parka u Šapcu nadmašila želje građana

U parku u Masarikovoj ulici počela je rekonstrukcija staza i zamena mobilijara. Uz prethodno rekonstruisan ulaz i novo dečije igralište, novim radovima park će biti potpuno obnovljen.

Foto: Grad Šabac

Građani Mesne zajednice “Preki šor” izglasali su na referendumu da se uredi jedan deo parka, ali Grad je rešio da ode korak dalje i potpuno rekonstruiše ovu zelenu oazu.

Grad Šabac ima najefikasniju i najjeftiniju gradsku administraciju. Mi slušamo naše građane i ono što su oni rekli na referendumima. Građani Mesne zajednice Prekog šora su rekli da im je ovaj parkić od velikog značaja, a siguran sam i svim Šapčanima. Odvojili su milion i devet stotina hiljada dinara da se urede staze i zamene klupe. U dogovoru sa našim arhitektama i dizajnerima smo odlučili da pošto se parkić nalazi na lepom mestu uložimo dodatni novac. Park će povezati Masarikovu ulicu i Ulicu Miloša Obilića, a radiće se i novi trotoari u ovoj ulici.. Sve ovo smo uradili mi, građani Šapca, svi zajedno“, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Urbanista Ksenija Lukić kaže da je sa radošću dočekala vest o uređenju još jednog parka u gradu i smatra da su ovakve intervencije u postojećim parkovima trebale odavno da dobiju savremeno ruho jer se time unapređuje kvalitet života građana.

„Sada vidimo koliko sve ovo deci znači, i kako se lepo igraju na obnovljenom igralištu. Park će uskoro dobiti i nove staze, novi mobilijar i novi izgled. U planu je da se rekonstrišu i stare staze, one će biti zamenjene behaton stazama, pratiće dijagonale koje su već postojale u parku. Dodatno će biti uređen centar gde se ukrštaju te staze. On je sada raščišćen, a po završetku će dobiti atraktivan i zanimljiv mobilijar u vidu velikih geometrijskih klupa, koje su dizajnirane po savremenim standardima. To je jedna od ideja da mobilijar dobije objedinjen manir. Takođe, živa ograda ka ulici Miloša Obilića će biti uklonjena da se otvori park prema stambenoj zoni. Verujem da će graćani na kraju biti zadovoljni celokuplim izgledom parka“, rekla je Ksenija Lukić.

Ukupna vrednost radova je šest miliona dinara.

Izvor: Grad Šabac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti