Šabac u junu dobija novi gradski prevoz na gas

Od 1. juna građani Šapca će moći gradskim prevozom da dođu od jednog dela grada do drugog. Zbog epidemiološke situacije i preventivnih mera, raspored vožnje će biti po letnjem režimu, odnosno neće odmah početi punim kapacitetom, dok će od 1. septembra polasci biti na svakih 20 minuta.

Svi autobusi novog gradskog prevoza idu na gas.

Foto: Grad Šabac

„Mislim da nigde u Srbiji nećete imati takav slučaj da javni prevoz koristi gorivo koje najmanje zagađuje životnu sredinu. U ovim okolnostima, s obzirom na to da se borimo i dalje sa epidemijom, saobraćaj se odvija na izmenjen način, u letnjem režimu. Čim pobedimo epidemiju, čim se život normalizuje, imaćemo prevoz koji ide na 20 minuta, novih šest gradskih linija pored postojećih koje voze do prigradskih i seoskih mesnih zajednica. Ovo će biti najbolji prevoz u Srbiji i ja se zahvaljujem svim građanima koji ga sada koriste zato što poštuju mere, zato što drže odstojanje, zato što nose zaštitne maske, zato što vodimo računa jedni o drugima“, rekao je juče, 14. maja, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Načelnik Gradske uprave Milan Vasić kazao je da je evidentno da je smanjen broj putnika u autobusima zbog epidemiološke situacije.

„Svih deset gradskih mesnih zajednica biće povezano gradskim prevozom. Naši sugrađani će iz bilo koje ulice u gradu moći da stignu do željene tačke, a posebno do javnih ustanova, preduzeća gde moraju da obavljaju poslove, ali i do svojih radnih mesta, mesta za rekreaciju kao što je bazen ili ustanova kulture“, objasnio je Vasić.

On je dodao da je jedan od prioriteta tokom procedure za privatno partnerstvo bio zaštita životne sredine.

Izvor: Grad Šabac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti