Raspisani javni konkursi za dodelu sredstava u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je dva javna konkursa.

Prvi javni konkurs raspisuje se za dodelu sredstva za sufinansiranje realizacije projekata smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih izvora u 2023. godini.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog javnog konkursa obezbeđena su u iznosu od 170 miliona dinara. Sredstva su namenjena jedinicama lokalne samouprave za sufinansiranje nabavke i zamene kotlova na ekološki prihvatljiviji energent za domaćinstva. Iz ovoga su isključena domaćinstva koja već imaju mogućnost priključenja na daljinsko grejanje.

Pročitajte još:

Drugi javni konkurs raspisuje se za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2023. godini.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog javnog konkursa obezbeđena su u iznosu od 220 miliona dinara i namenjena su jedinicama lokalne samouprave.

Sredstva koja se dodeljuju za oba konkursa, utvrđuju se u iznosu od najviše 80 odsto opravdanih troškova, dok preostali iznos od najmanje 20 odsto troškova snosi korisnik sredstava.

Rok za podnošenje zahteva za oba konkursa je zaključno sa 27. februarom 2023. godine.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti