Užički vrtići dobili dvadeset prečišćivača vazduha

Udruženje Libergraf je isporučilo dvadeset prečišćivača vazduha užičkim vrtićima koji se nalaze u centru grada i koji su najizloženiji zagađenju vazduha. Oni planiraju da uz pomoć užičkih privrednika i građana koji su voljni da podrže ovu akciju prečišćivačima opreme svih 89 grupa dece, koliko ih ima u užičkim vrtićima, prenosi Radio Luna

“Prvi kontigent prečišćivača biće podeljen između četiri vrtića koji se nalaze u centru grada i najizloženiji su zagađenju”, rekao je Vladan Sinđić iz Libergrafa.

Kako je naveo u Poletarac je stiglo šest prečišćivača a isto toliko dobiće i Bambi, Neven pet i tri vrtić Zeka. 

Plan ovog udruženja je da nastavi sa opremanjem i drugih vrtića, a to će zavisiti samo od pristiglih donacija. 

Pročitajte još:

“Libergraf je zbog dugotrajnog zagađenja vazduha koje posebno izraženo u zimskim mesecima uputio dopis gradonačelnici i gradskom veću da preuzmu hitne mere kako bi se posledice zagađenja ublažile naročito za najrizičnije grupe kao što su mala deca. Međutim, nismo dobili odgovor pa smo odlučili sami da prikupljamo sredstva. Posebno bih se zahvalio užičkim kompanijima i građanima Užica koji su donirali sredstva za 20 prečišćivača”, naveo je Vladan Sinđić iz Libergrafa.

Direktorka predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je poželela da akcija bude nastavljena kao i da sva deca i zaposleni u užičkim vrtićima dobiju mogućnost da borave u prostorijama bez zagađenog vazduha.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti