Volvo isporučio 15 teških električnih kamiona Primafrio grupi u Španiji

Foto: Volvo Trucks

Kompanija Volvo Trucks je nedavno isporučila 15 teških električnih kamiona španskoj logističkoj kompaniji Primafrio.

Prodaja teških električnih kamiona se ubrzava u Evropi, a mnoge logističke kompanije su zainteresovane da upravljaju većim delom svojih transportnih tokova koristeći električna vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Primafrio grupa, međunarodna logistička kompanija koja se nalazi na jugoistoku Španije, specijalizovana je za rashladni transport voća i povrća iz Španije i Portugala u druge evropske države. Kompanija Primafrio je investirala u 15 vozila Volvo FH Electric, koji su među prvim teškim električnim kamionima koji se koriste na španskim putevima. Oni će biti u funkciji već u januaru 2023. godine.

Električni kamioni će se koristiti za regionalni transport voća i povrća iz voćnjaka u regionu Mursija, poznatog kao „povrtnjak Evrope“, do objekata kompanije Primafrio, za dalji transport u Nemačku. Kompanija Primafrio je logistički snabdevač EDEKA, najvećeg maloprodajnog lanca hrane u Nemačkoj.

„Srećni smo što možemo doprineti tome da deo logističkog lanca bude sa nultom emisijom, kao i tome da ubrzamo prelazak na električna vozila. Isporuka ovih 15 električnih kamiona Primafrio grupi označava novu eru u transportu teške robe u našoj državi i pokazuje da produktivnost, performanse i održivost mogu da idu ruku pod ruku“, objašnjava Đovani Bruno, generalni direktor kompanije Volvo Trucks Španija.

Foto: Volvo Trucks

„U kompaniji Primafrio smo posvećeni održivoj mobilnosti i aktivno učestvujemo u brojnim inicijativama koje imaju za cilj poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje zagađenja i emisije gasova staklene bašte. Volvo je pionir u električnim rešenjima i iz tog razloga smo veoma srećni što su njihovi kamioni uključeni u našu flotu,” kaže Hoze Esteban Konesa, predsednik Primafrio grupe.

Primafrio je investirao u sopstvenu infrastrukturu za punjenje sa 10 brzih punjača instaliranih u njihovim prostorijama.

Kao prvi proizvođač u svetu koji je to učinio, kompanija Volvo Trucks je započela serijsku proizvodnju teških električnih kamiona u septembru 2022. godine i ima najširi asortiman električnih kamiona u kamionskoj branši. Globalni cilj kompanije Volvo Trucks je da 2030. godine 50 odsto svih novih prodatih kamiona budu s isključivo električnim pogonom.

Volvo Trucks isporučuje kompletna transportna rešenja za zahtevne profesionalne kupce sa svojim punim asortimanom kamiona za prevoz srednjih i teških tereta. Korisnička podrška se pruža preko globalne mreže dilera sa 2.200 servisnih mesta u oko 130 država. Volvo kamioni se montiraju u 13 država širom sveta. U 2022. oko 145.000 Volvo kamiona je isporučeno širom sveta. Volvo Trucks je deo Volvo grupe, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinskih mašina i brodskih i industrijskih motora. Grupa takođe pruža kompletna rešenja za finansiranje i usluge. Rad kompanije Volvo Trucks zasnovan je na osnovnim vrednostima kvaliteta, bezbednosti i brige o životnoj sredini.

Izvor: Volvo Trucks

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti