Prva generacija Eko-preduzetnika je spremna za pokretanje zelenih startapova

Foto: ImpactEco

Organizacija za zaštitu životne sredine ImpactEco ambicioznim mladim ljudima pružila je priliku da prisustvuju akademiji „Eko-preduzetnik“. Učesnici su stekli znanja i veštine neophodne za pokretanje startapova koji će doprinositi stvaranju pozitivnih ekoloških promena u našoj zemlji.

Akademija je realizovana u Centru za promociju nauke, od 11. do 14. decembra 2019. godine, kroz tri interaktivne radionice koje su zaokružene studijom slučaja. Predavanja su sproveli stručnjaci, preduzetnici i korporativni partneri.

Cilj projekta bio je razvoj poslovnih ideja koje će doprineti rešavanju ekoloških problema naše zemlje u pet oblasti: obnovljivi izvori energije, reciklaža, zaštita biodiverziteta, zagađenje životne sredine i održivi razvoj.

Akademiju je pohađalo 30 polaznika, mladih između 20 i 30 godina, koji su pokazali najveću motivaciju, osvešćeni su o zaštiti životne sredine i imaju inicijativu za pokretanje sopstvenog zelenog biznisa.

Foto: ImpactEco

Tokom prvog dana Akademije fokus je bio na informisanju o trendovima u oblasti ekologije i održivog razvoja, sticanju znanja o načinima za potvrđivanje poslovne ideje, kreiranju biznis plana i značaju NLP-a u biznisu. Drugi dan bio je posvećen edukaciji iz oblasti zakonskih regulativa, ekološkog preduzetništva i pozicioniranja u vreme brendova koji menjaju. Trećeg dana delegati su čuli biznis priče preduzetnika koji posluju u zelenim oblastima, a dan je zaokružen panel diskusijom „Zeleno preduzetništvo: prolazni trend ili karta za budućnost?“.

Stečeno znanje učesnici su primenili tokom četvrtog dana, u okviru studije slučaja čija je tema bila pronalaženje ekološki prihvatljive alternative za pakovanje proizvoda.

Predavanja su održali Ana Svilar, Pavle Krivokuća, Katarina Pribićević, Milan Todorović, Jovana Švedić, Ivana Stankov, Ivan Čitaković, David Vučen, Gordana Jovanović, Milica Đurić i Ana Prelić.

Foto: ImpactEco

Partner projekata „Eko-preduzetnik“ bio je Doncafe. Uspešnoj realizaciji doprineli su i prijatelji projekta Centar za promociju nauke, Coca-Cola HBC, Pizza Fabrika, Vita Eco Bags i Zobalice.

ImpactEco je ekološko udruženje koje se bavi održivim razvojem i zaštitom životne sredine kroz aktivizam i podsticanje informisanosti građana o značaju ekologije. Njihovi stilovi obrazovanja i uključivanja svih uzrasta u borbu za zdraviju životnu sredinu osmišljeni su tako da budu dostupni, korisni i odmah primenjivi, ali i da podstaknu radoznalost, entuzijazam i želju za promenama.

Izvor: ImpactEco

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti