Produžen rok za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u Užicu

Od ponedeljka 11. maja nastavlja se javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji grada Užica. Grad Užice je ove godine, za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet i gas, izradu termoizolacije i zamenu stolarije u individualnim stambenim objektima i stambenim zgradama izdvojio ukupno 40 miliona dinara.

Foto-ilustracija: Pixabay

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević naveo je da će građani imati priliku da u naredne dve nedelje nastave da se prijavljuju za neku od mera energetske efikasnosti koje Grad sufinansira. Novina javnog poziva je da je rok za završetak radova na porodičnim kućama i stambenim zgradama produžen zbog vanredne situacije do kraja aprila 2021. godine.

„Nakon završetka vanrednog stanja i borbe protiv virusa KOVID-19, nastavaljamo tamo gde smo stali, tako da je Gradu Užicu jedan od glavnih prioriteta poboljšanje kvaliteta vazduha, a samim tim i života svih naših sugrađana“.- istakao je Stanisavljević.

Na konkurs se mogu prijaviti vlasnici porodičnih stambenih objekta koji su izgrađeni na gradskom području u prvoj, drugoj ili trećoj stambenoj zoni. Za sufinansiranje nabavke i ugradnje materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim stambenim objektima opredeljeno je 12.000.000 dinara, za nabavku i ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim stambenim objektima 8.000.000 dinara, dok je 2.000.000 dinara predviđeno za nabavku kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične stambene objekte. Za nabavku kotlova na gas, za porodične stambene objekte opredeljeno je 14.000.000 dinara, dok je za nabavku kotlova na gas za stanove u stambenim zgradama predviđeno 3.500.000 dinara.

Svetlana Drakul, rukovodilac Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj istakla je da su uslovi konkursa ostali isti, osim što je produžen rok za završetak radova i zamolila građane da za sve informacije u vezi konkursa konktaktiraju Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj isključivo putem telefona.

„Zainteresovani učesnici javnog konkursa informacije mogu dobiti na telefon broj 031/592-421 i 031/ 592-422. Konsultacije u vezi javnog poziva mogu se zakazati putem telefona i biće održane u zgradi Gradske kuće.“

Grad Užice je sa sufinansiranjem mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama krenuo 2015. godine i do sada je preko 600 domaćinstava koristilo ova sredstva.

Prijava se podnosi u zatvorenoj koverti sa imenom, prezimenom i adresom podnosioca zahteva, na portirnici Gradske kuće ili poštom.

Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji grada Užica možete pogledati ovde.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti