Užice dodeljuje 39,5 miliona dinara za sprovođenje mera energetske efikasnosti

Foto: Grad Užice

Članovi Veća Grada Užice prihvatili su pravilnik koji reguliše sprovođenje mera na energetskoj efikasnosti na gradskim porodičnim i stambenim zgradama. Na osnovu ovog pravilnika biće raspisan konkurs na kome će se građanima dodeliti subvencije u ukupnom iznosu od 39,5 miliona dinara. Sredstva su raspoređena na 5 mera, i to 12 miliona dinara za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama, 8 miliona za stolariju sa odgovarajućim termičkim svojstvima, 2 miliona za nabavku kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične kuće, 14 miliona za kotlove na gas za porodične kuće i 3,5 miliona dinara za kotlove na gas za stanove u stambenim zgradama.

Utvrđen je predlog rešenja koje se odnosi na stepen usklađenosti planiranih i realizovanih poslova iz programa poslovanja gradskih javnih preduzeća u prošloj godini, kao i godišnji izveštaji o radu Saveta za rodnu ravnopravnost, Interresorne komisije i plan javnih konkursa za udruženja u 2020. godini.

Veće je dalo saglasnost na predlog Odluke o usvajanju studije taksi prevoza na teritoriji grada, prihvatilo zahtev taksi udruženja da start taksi vozila košta 139 dinara, a svaki pređeni kilometar u vangradskoj vožnji bude 50 dinara.

Odlučeno je da se trima porodicama, koje su imale požare na svojim objektima, dodele jednokratne finansijske pomoći radi ublažavanja posledica požara.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti