Evropska unija rekonstruiše Dom kulture u Beloj Palanci

Foto: Facebook (screenshot)

Sanacijom krova, rekonstrukcijom grejanja, uvođenjem novih električnih instalacija i osvetljenja i nabavkom nove scenske opreme, belopalanačka Ustanova kulture „Remizijana“ poboljšaće uslove za rad i smanjiće troškove grejanja.

Projekat rekonstrukcije finansira Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO sa 110.000 evra, a učešće građana kroz budžet u finansiranju radova je skoro 20.000 evra.

Prema rečima predsednika Opštine Gorana Miljkovića, postignuta energetska efikasnost smanjiće troškove grejanja, što će omogućiti da se ušteđeni novac dalje uloži u kulturu.

„Ovo mesto je stecište svih kulturnih dešavanja u našoj opštini, jer se u okviru ustanove održavaju pozorišne predstave, bioskopske projekcije i koncerti, izložbe, književne večeri, kao i folklorne manifestacije. Ustanova kulture je i domaćin brojnim kulturnim manifestacijama koje se organizuju u Beloj Palanci„, rekao je Miljković.

Zgrada u kojoj se nalazi Ustanova kulture sagrađena je 1948. godine, a radove izvodi grupa izvođača, na čelu sa preduzećem „Viners“ iz Niša koji su izabrani na tenderu koji je sprovela Opština Bela Palanka.

Predviđeno je da radovi budu završeni u roku od 120 kalendarskih dana.

Autor: Lj. F.

Izvor: Južne vesti

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti