Novi izgled centra Užica sa dosta zelenila

Foto: Grad Užice

Radovi na rekonstrukciji trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića i Vlajkovog trga u Užicu nastavljeni su pre nekoliko dana. Obilazeći gradilište gradonačelnik Tihomir Petković naveo je da je usled uvođenja vanrednog stanja bilo zastoja u radu, ali da se sada radi punim intezitetom i da se očekuje da svi radovi budu gotovi do kraja juna.

„Ovi radovi predstavljaju nastavak rekonstrukcije trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića koju smo započeli prošle godine, a ubrzo će biti raspisan i tender za rekonstrukciju Malog parka, za koju je elektronskim glasanjem oko 4.000 Užičana reklo da je to projekat koji najviše žele da ove godine bude realizovan“, rekao je on.

Gradonačelnik je naveo i da će na Vlajkovom trgu i delu trotoara koji se trenutno rekonstruiše umesto posečenih stabala biti zasađen novi drvored u skladu sa preporukom struke.

Foto: Grad Užice

„Nismo posekli ni stablo Ginka, koji je jedinstven u našem gradu, i novo drveće koje bude sađeno na ovoj lokaciji biće takvo da ni na koji način ne ugrožava ovo drvo“, objasnio je Petković.

Gradonačelnik je podsetio i da je Užice grad koji vodi računa o zaštiti životne sredine i pošumljavanju, i u skladu sa tim prošle godine je, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, u užem centru grada na 5,22 ha, posađeno 13.050 stabala javora, a ove godine je obezbeđeno još 22.800 novih sadnica koje će biti na jesen zasađene na nekoliko lokacija u gradu.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti