Užice u ekološkoj akciji „Očistimo jezera i reke Srbije“

Grad Užice se priključuje velikoj ekološkoj akciji pod nazivom „Očistimo jezera i reke Srbije“, a sve u cilju da se otkloni nepotreban otpad koji se nalazi u našim vodotocima širom zemlje.

Foto: Grad Užice

„S obzirom da je pitanje vodosnadbevanja grada Užica jedno od najznačajnih pitanja, odlučili smo se da akciju sprovedemo upravo na lokaciji hidroakumulacije Vrutci.

Akcija se sprovoditi u ponedeljak 8. jula sa početkom u osam časova.

Odabrali smo nekoliko mesta gde će se obavljati čišćenje to je pre svega na samoj lokaciji brane, Cvetića zalivu, Nikolića zalivu i želimo da tim putem očistimo plastični otpad koji se tu nalazi“ navela je Dunja Đenić, član Gradskog veća Grada Užica i pozvala sve zainteresovane sugrađane, ljubitelje prirode, ekološke organizacije, udruženja, ribolovce sve one koje vole i žele da sačuvaju prirodu oko nas, a pre svega koji žele da obezbede da sutra možemo piti još kvalitetniju vodu za piće, da imamo kvalitetan izvor snabdevanja, da se priključe akciji i jave Odeljenju za zaštitu životne sredine, kako bi znali tačan broj učesnika same akcije.

„Želimo da očistimo pre svega plastični otpad koji je bačen ili koji je voda nanela, s obzirom da je bila velika količina padavina u prethodnom periodu.

Akciju će podržati Javna komunalna preduzeća „Vodovod“,a. „Bioktoš“ i „Veliki park“.

Imaćemo spasioca koji će biti prisutan, zbog bezbednosti naših učesnika. Veliku pomoć će nam obezbediti ribočuvarska služba koja upravlja područijem Vrutaka, oni će sa svojih čamaca sakupljati ono što se nalazi na vodi, a neće moći sa obale da se dohvati.

Otpad će se odlagati u adekvatnim vrećama, koje obezbeđuje Odeljenje za zašititu životne sredine i odlagati na deponiju Duboko“, rekla je Đenićeva.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti