Sedam crnogorskih opština dobilo sredstva iz projekta „Upravljanje vodama u slivu Drine”

Na konferenciji za novinare održanoj u petak u Plužinama potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović je uručio rešenja o dodeli grantova u okviru drugog javnog poziva za Program malih grantova projekta „Upravljanje vodama u slivu Drine”.

Projekat je finansiran iz bespovratnih sredstava GEF-a i Specijalnog fonda za klimatske promene, a za Crnu Goru je opredeljeno oko 2,7 miliona evra.

Za Program malih grantova opredeljeno je 190 hiljada evra, od kojih je u prvom javnom pozivu uspešno realizovano 111 hiljada evra, a dodeljeno novih 79 hiljada evra bespovratnih sredstava u okviru drugog javnog poziva.

Simović je kazao da su jedni od korisnika granta i predstavnici Brezana, koji su aplicirali za bespovratnu podršku sa ciljem uspostavljanja kvalitetnog informisanja o lokalitetima poljoprivrednih proizvođača kroz izradu i postavljanje info tabli, zašititu voda od zagađenja i unapređenja eko-turizma.

On je svim novim korisnicima grantova – 11 korisnika iz sedam crnogorskih opština poželeo uspešnu implementaciju projekata.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti