Er Srbija od 18. maja ponovo leti

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović obišla je u petak, 8. maja, sa generalnim direktorom beogradskog aerodroma Fransoom Berizom radove na modernizaciji i proširenju Aerodroma “Nikola Tesla”.

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla da je to početak novog putovanja za beogradski aerodrom, te da je ponosna što koncesionar „Vansi“ realizuje dogovorene planove koji iznose 700 miliona evra investicija u narednih 25 godina.

Foto-ilustracija: Pixabay

“Vrednost ovog projekta, kao i izgradnja novog kontrolnog tornja, iznose oko 60 miliona evra. Važno je da kažemo i da je ovo gradilište radilo sve vreme vanrednog stanja, što je od velikog značaja za naš privredni razvoj i dane koji slede”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je podelila nekoliko dobrih vesti za građane Srbije.

“Od 18. maja ‘Er Srbija’ počinje da leti ka nekoliko destinacija. U pitanju su London, Frankfurt, Beč i Cirih. Kao što znate, dosta toga zavisi i od odluka izlaska i ulaska u zemlju, odluka drugih država i preporuka struke. Ali, mi se nadamo da će posle 18. maja biti još više redovnih linija”, rekla je ona.

Potpredsednica Mihajlović izrazila je i zadovoljstvo jer niko od zaposlenih na beogradskom i niškom aerodromu nije oboleo od koronavirusa, što pokazuje da su uprave vodile računa i pridržavale se mera.

Generalni direktor Aerodroma Beograd rekao je da će završetkom ovog projekta kapaciteti biti duplirani, jer će viti izgrađeno 11 novih gejtova.

,,Radovi na modernizaciji i proširenju Aerodroma „Nikola Tesla“ se od početka godine odvijaju bez većih prekida, i tokom vanrednog stanja uz poštovanje svih preporuka i bezbednosnih mera nadležnih. U ovom trenutku veliki radovi teku na nekoliko lokacija, uključujući proširenje fingerskog hodnika C, što će povećati kapacitet aerodroma, koji će postati komforniji i funkcionalniji za putnike i avio-kompanije. U toku su i radovi na proširenju platforme, kako bismo omogućili da se parkira veći broj aviona istovremeno. Procenjena vrednost ovih radova je skoro pet milijardi dinara. Želja nam je da u narednom periodu ponudimo još bolje iskustvo boravka za naše putnike i partnere, kao i da značajno unapredimo nivo usluge i ponude sadržaja na aerodromu“, izjavio je Fransoa Berizo, generalni direktor Aerodroma Beograd.

Iz „Er Srbije“ poručuju da su period tokom kojeg su bili sprečeni da obavljaju redovni saobraćaj iskoristili da se reorganizuju i pripreme za izazove.

„Imali smo izuzetnu čast da pružimo podršku Vladi Srbije kroz obavljanje mnogobrojnih humanitarnih i repatrijacionih letova, transport medicinske pomoći i prevoz eksperata, kao i vraćanje srpskih državljana koji su se zatekli na stranim aerodromima“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Foto-ilustracija: Pixabay

Destinacije do kojih će avioni leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.

Optimizovaće se nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, „Er Srbija“ neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

Poručuju da će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. ome odmah obavestiti putnike.

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti