Prijavite se za akciju “Uredimo zajedno”

Foto: JKP “Zelenilo-Beograd”

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd“ ove godine, osmi put za redom organizuje “Uredimo zajedno“ – akciju uređenja i ozelenjavanja međublokovskih zelenih površina.

Sve stambene zajednice mogu da prijave predloge za ozelenjavanje i uređenje zelenih površina u okvriru svojih naselja. “Zelenilo-Beograd” će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno, navodi se u saopštenju preduzeća. 

Zainteresovani prijave mogu poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP “Zelenilo-Beograd“, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8, 11000 Beograd, sa naznakom – za akciju “Uredimo zajedno“.

Prijavljivanje za ovu akciju traje do 27.02.2022. godine.

O tome koliko je interesovanje građana da se aktivno uključe u uređenje svog okruženja govori podatak da je u prethodnim godinama, na ovaj način, uređeno je preko 1500 lokacija na teritoriji deset gradskih opština.  

Realizacija akcije obuhvata nekoliko faza: prvo, Stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju “Uredimo zajedno“.

“Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci iz „Zelenila“ obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva, nakon čega će uslediti uređenje predmetne površine”, poručuju iz JKP “Zelenilo-Beograd”.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti