Počela dezinfekcija javnih površina u Beogradu

JKP „Gradska čistoća“ u koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije Grada Beograda, od sinoć je počela dezinfekciju javnih površina iz svoje nadležnosti, koristeći hlor kao dezinfekciono sredstvo.

JKP „Gradska čistoća“ će pomoću dezinfekcionih sredstava od 18. marta prati beogradske ulice sa oko 15 cisterni i 10 auto-čistilica, koje će krenuti iz centralog dela grada, gde je pojačana frekvencija stanovnika, a potom će nastaviti ka rubnim delovima Beograda. Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti, a kako bi preduzete mere za sprečavanje širenja virusa KOVID-19 zaposleni u JKP „Gradska čistoća“ mogli da sprovode, važno je da budu zaštićeni i ostanu zdravi.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić rekao je da je to preduzeće već preduzelo sve raspoložive mere sprečavanja infekcije novim koronavirusom među svojim zaposlenima.

Foto-ilustracija: Unsplash (Christine Sandu)

„Svim zaposlenima su podeljena sredstva za dezinfekciju ruku i vozila, kao i zaštitna oprema, poput maski i rukavica. Pojačana je higijena prostorija i kruga preduzeća, kao i svih vozila, mehanizacije i pratećih objekata“, ističe Popadić i dodaje da su svi zaposleni koji spadaju u rizičnu grupu povučeni sa terena.

„‘Gradska čistoća’ mora nastaviti da funkcioniše, jer je odnošenje smeća, ali i dezinfekcija ulica i njihovo pranje, u ovom trenutku jako važno za sve građane Beograda. Daćemo svoj maksimum u borbi protiv ove pošasti i molimo sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje. Ukoliko su u mogućnosti treba da uklone svoja vozila sa javnih površina kako bismo nesmetano mogli da ih dezinfikujemo. Takođe, neophodno je da se zatvaraju kontejneri nakon odlaganja smeća i da se za to koriste nožne papuče, kako ne bi dolazili u kontakt sa kontejnerom. Apelujemo na sugrađane i da u komunikaciji sa našim radnicima na terenu drže odstojanje od dva metra, zbog sopstvene, ali i zbog zaštite naših zaposlenih, koji bez obzira na vanrednu situaciju rade 24 časa dnevno“, rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Izvor: JKP „Gradska čistoća“ 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti