Podela PVC kanti za reciklabilni otpad u opštini Zemun

Foto: JKP „Gradska čistoća“

JKP „Gradska čistoća“ i Opština Zemun su juče, 29. februara, otpočeli akciju podele plavih PVC kanti za reciklabilni otpad porodičnim domaćinstvima sa individualnom izgradnjom na teritoriji opštine. Početku akcije prisustvovali su direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić, predsednik Opštine Zemun Dejan Matić i zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević.

Tokom vikenda biće podeljeno oko 500 kanti, a u planu je da se u narednih nekoliko meseci podeli 26 hiljada kanti u GO Zemun.

Prilikom posete jednom od porodičnih domaćinstava, koje je dobilo kantu za odlaganje reciklabilnog otpada, direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je rekao da je ova tehnologija prikupljanja i selektovanja otpada do sada pokazala odlične rezultate, jer znatno smanjuje opterećenje deponije u Vinči.

„JKP ‘Gradska čistoća’ želi da uključi sva individualna domaćinstva u ovaj sistem prikupljanja, selektovanja i odnošenja otpada na teritoriji grada Beograda, kojih ima 146 hiljada. Prva opština koju smo u prošloj godini završili je Čukarica, sada počinjemo podelu kanti na opštini Zemun“, izjavio je Marko Popadić.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejner.

Izvor: JKP „Gradska čistoća“

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti