Održana konferencija „Privredna komora Vojvodine- Privredna komora Samare“

Foto: PKV

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija “Privredna komora Vojvodine- Privredna komora regiona Samara”. Tom prilikom predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, i predsednik Privredne komore Samare, Valeri Fomičev, potpisali su sporazum koji otvara mogućnosti za saradnju privrednika dva regiona.

Obraćajući se medijima, uoči konferencije, Vučurević je istakao da je razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom tokom prvih sedam meseci ostvarena u vrednosti od 658.1 milion evra, a od toga samo izvoz u vrednosti od 178.2 miliona evra. Privredna komora Vojvodine ima razvijenu saradnju sa Ruskom Federacijom, čemu svedoče i brojni potpisani sporazumi sa komorama Vladimirske oblasti, Podoljske, Кuzbasa i komore regiona Nižnji Novgorod.

Direktor trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji Andrej Nikolajevič Hripunov naglasio je da današnje potpisivanje sporazuma daje poseban doprinos u razvoju  ekonomskih veza dveju zemalja.

Foto: PKV

“Postoje perspektive i izvan oblasti energetike, kao što su oblasti IT tehnologija i poljoprivreda, naročito u Vojvodini u kojima postoji potencijal za dalji razvoj. Mi smo u martu inicirali osnivanje biznis kluba koji bi trebalo da umreži poslovne partnere i olakša im poslovanje. Ta ideja je deo dogovora međuvladinog komiteta koji je u martu ušao u završni protokol i koji je potpisan od strane potpredsednika Vlade Srbije i Ruske Federacije”, rekao je Nikolajevič Hripunov.

Predstavnici komora su razgovarali i sa rukovodstvima Privredne komore Srbije, a onlajn konferenciji su prisustvovali i mr Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine kao i Jelena Bjelanović, sekretar kabineta. Oni su predstavili rezultate Privredne komore Vojvodine i potencijale regiona, kao i ekonomske trendove u AP Vojvodina.

Današnji sastanak, iako onlajn, trebao bi da bude inicijativa za dalju saradnju, zaključak je konferencije.

Izvor: PKV

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti