Niš – počela izgradnja železničke obilaznice oko grada

Foto-ilustracija: Pixabay

U Nišu je počela izgradnja železničke obilaznice oko grada, koja je deo projekta modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu grada Niša, radiće se 22,5 kilometara obilaznice, a ceo projekat modernizacije pruge vredan je 153 miliona evra. Evropska unija na poklon je dala 80 miliona evra za Niš Dimitrovgrad i 35 miliona evra za obilaznicu.

Emanuel Žiofre, šef delegacije EU u Srbiji, istakao je da je srećan što je deo početka izgradnje ovako važne obilaznice koja će doprineti razvoju cele jugoistočne Srbije.

Kako je dodao, izgradnja svih deonica će doneti mnoge praktične pogodnosti ne samo građanima, već i privredi.

Tom prilikom, obratila se i Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, koja je rekla da će izgradnjom obilaznice konačno biti izmeštena pruga iz centra grada, obezbediće se veća bezbednost u saobraćaju, rešiti niški železnički čvor, a takođe i poboljšati železnički saobraćaj kroz Srbiju.

Pročitajte još:

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji obilaznice sa firmom „Extra Auto Transport“, kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“.

Početku izgradnje zelezničke obilaznice prisustvovao je i Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Jelena Tanasković, generalna direktorka Infrastrukture Železnice Srbije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti