Ministarka sa direktorima javnih preduzeća: Obezbeđene dovoljne količine gasa

Foto-ilustracija: Pixabay (Alexandra_Koch)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike o situaciji u tim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji s tim ministarstvom.

Dubravka Đedović održala je sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije, Elektromrežom, Elektrodistribucijom, Javnim preduzećem za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“, Transnaftom AD Pančevo, Transportgasom i Srbijagasom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou, ministarka Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

S obzirom na to da je počela grejna sezona, Đedovićeva je ocenila da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, na način da potrebe građana i privrede budu zadovoljene.

,,Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učenika u energetskom sektoru“, istakla je ministarka.

Predstavnici javnih preduzeća izvestili su ministarku Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti.

Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.

Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata, ocenila je Đedovićeva.

Izrazila je uverenje da će buduća saradnja Ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

Najavila je da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu tog ministarstva.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti