Počela grejna sezona u Srbiji

Foto-ilustracija: Pixabay (ri)

Daljinski sistemi grejanja u Srbiji jutros su počeli sa radom, te se očekuje da radijatori u 650.000 domaćinstava širom zemlje budu topli. 

Prema informacijama koje je RTS dobio iz Udruženja toplana Srbije, svih 60 toplana u Srbiji od jutros je u redovnom režimu, što znači da je grejna sezona od danas i počela.

Ivana Kalanja, izvršna direktorka “Beogradskih elektrana” kaže da su svi toplotni izvori tog preduzeća uspešno započeli prvi dan. Kako se navodi na sajtu ovog preduzeća zbog sanacije kvara na delu toplovoda u Repiškoj ulici kod broja 54, bez grejanja su potrošači na sledećim adresama: Repiška od 31 do 58, Spasovdanska od 2 do 8b, Drage Spasić 32a i 34, kao i Ace Josimovića 25. Takođe, zbog kvara na delu toplovoda u Ulici Kralja Milutina, trenutno su bez grejanja potrošači u Kralja Milutina od brojeva 28 do 55, kao i Njegoševoj 34 i 36. Ekipe za hitne intervencije su na terenu, u toku je otklanjanje ovog kvara.

Kako je Kalanja istakla danas se očekuju visoke temperature, za mesec novembar potpuno neuobičajene. 

Grejanje se gasi kada je 15 stepeni napolju. Kako se bude razvijao dan, mi satno pratimo prognozu i ostvarene temperature u većem delu grada i u skladu sa tim donosimo odluku o prekidu“, istakla je Kalanja za RTS.

Kao i ranijih godina tokom grejne sezone, kada su dnevne temperature iznad proseka, radijatori će biti topli tokom večeri kada temepratura padne ispod 12 stepeni. Takođe, detaljno će biti praćena vremenska prognoza, te ukoliko dnevne temperature od 15 i više stepeni traju nekoliko sati u toku dana, dolaziće do prekida snabdevanja.

Radijatori će biti topli radnim danima do 6 do 22 sata, a nedeljom i praznicima od 7 do 22. U slučaju izuzetno niskih spoljnih temperatura, stanovi će biti topli i tokom noći.

Iz “Beogradskih elektrana” apeluju na građane da curenje radijatora i instalacija i slične probleme prijave na telefon 011 2093100, dok sve ostale probleme mogu da prijave na 011 2093011.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti