Vujović obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je započete radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Popinci, zajedno sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem i predsednikom Opštine Pećinci Sinišom Đokićem,

Ministarka je istakla da će u dva naselja u opštini Pećinci biti izgrađena 24 kilometra nedostajuće kanalizacione mreže, čime će se rešiti višedecenijski problem građana.

Tom prilikom, ministarka je najavila i početak radova u naselju Prhovo.

,,Kada realizujemo projekte u ova dva naselja, na kanalizacionu mrežu biće priključeno više od 600 domaćinstava’’, rekla je ministarka Vujović i dodala da je rešavanje pitanja otpadnih voda svakako jedan od prioriteta.

Prema njenim rečima, izgradnja kanalizacije jeste preduslov da bi naselja mogla da se priključe na postojeće prečistače otpadnih voda ili one koji će tek biti izgrađeni u budućnosti.

,,Kanalizaciona mreža u Pećincima biće priključena na prečistač koji već postoji u industrijskoj zoni ove opštine. Imamo spremne projekte za izgradnju kanalizacije u još nekoliko naseljenih mesta u Pećincima, a trenutno ih analiziramo’’, rekla je ministarka.

Kako navodi, sa ministrom Blagojevićem radili su intenzivno u prethodne dve godine, kada je bio na čelu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a ta kancelarija je pregledala sve projekte, verifikovala ih i gde je bilo potrebno radila su se nova merenja. Ministarka je dodala, da zbog toga otvaranje gradilišta za kanalizaciju i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sada može da počne širom Srbije.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku su otvorena gradilišta u Gornjem Milanovcu, uskoro se otvara gradilište i na Kopaoniku, ali i širom Srbije, gde je investitor Vlada Srbije iz različitih kreditnih linija, u saradnji sa različitim ministarstvima.

Ministarka je rekla da je to najveći korak u podizanju kvaliteta života građana i zaštiti životne sredine, napominjući da je izgradnja kanalizacione mreže najveći, ali ne i jedini projekat u opštini Pećinci.

,,Zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinskim rukovodstvom, očišćene su dve divlje deponije, a u pripremi su i drugi zeleni projekti’’, istakla je ministarka Vujović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti