Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je sa predstavnikom Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje Kraljevine Holandije i vođom regionalnog tima za Aziju i Latinsku Ameriku Bazelom Jounanom aneks sporazuma za ORIO Program, na osnovu kojeg će Vlada Kraljevine Holandije donirati 7,6 miliona evra za projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Leskovcu, dok će 10 miliona evra obezbediti Vlada Srbije i resorno ministarstvo iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

Vlade Srbije i Holandije finansiraće izgradnju 78 kilometara nove kanalizacione mreže, a ova investicija omogućiće da Leskovac u potpunosti bude pokriven kanalizacionom mrežom.

Ministarka Vujović je zahvalila Vladi Holandije na obezbeđenoj donaciji i podršci u izgradnji zelene infrastrukure u Srbiji i objasnila da će ovaj projekat doprineti tome da se 16 naseljenih mesta, koja imaju približno 20.000 stanovnika, poveže na kanalizacionu mrežu.

,,Država je uložila velika sredstva u izgradnju gradskog kolektora i stavljanje u funkciju postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu. Izgradnjom 78 kilometara nove kanalizacione mreže rešićemo pitanje odvođenja i tretmana otpadnih voda u tom gradu, što će unaprediti životnu sredinu i kvalitet života građana’’, rekla je ministarka.

Potpisivanju aneksa sporazuma prisustvovali su i amabasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti