Majkrosoft će omogućiti zaposlenima stalan rad od kuće 

Foto-ilustracija: Unsplash (Jornada Produtora)

Softverski gigant Majkrosoft doneo je odluku da omogući svojim radnicima da trajno rade od kuće. Oni koji se na to odluče moraju da se odreknu svog radnog prostora u kancelarijama, ali mogu da koriste prostorije za sastanke u kompaniji.

Trenutno velika većina zaposlenih radi od kuće, kako se njihov povratak u kancelarije očekuje početkom sledeće godine, kompanije im je predstavila smernice o “hibridnom radnom mestu”. Na ovaj način žele da omoguće veću fleksibilnost kada se kancelarije otvore.

Majkrosoft će dozvoliti zaposlenima da rade od kuće manje od 50 odsto radne nedelje, dok će menadžeri stalno raditi na daljinu. Na posao će morati da dolaze osobe koje rade u laboratorijama ili koje obučavaju druge zaposlene.

Pola radnika Fejsbuka mogu stalno da rade od kuće sledećih pet do deset godina. 

Rad od kuće tokom pandemije koronavirusa postao je svakodnevnica za mnoge radnike kako u Srbiji, tako i u svetu. Prepun izazova, rad od kuće, neki su smatrali “privilegovanim”, dok je drugima bio veoma stresan. 

Jedno istražovanje, rađeno u Nemačkoj, pokazalo je da su radnici koji su radili od kuće bili produktivniji i da nisu bili pod stresom.

Kompanije širom sveta razvijaju strategije kako bi na pravi način zaštitile zaposlene i omogućile im da obavljaju svoje radne zadatke.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti