Leskovac uštedeo 28,5 tona ugljen-dioksida zahvaljujući Fortuni Solaris

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je juče, 15. juna, u naselju Bobište posetio kompaniju Fortuna koja se od polovine 1992. godine bavi veleprodajom vodovodnog i kanalizacionog materijala i koja je 2014. godine, prateći savremene tehnologije i svetske trendove otvorila ogranak Fortuna Solaris čijem je otvaranju prisustvovao.

Foto: Grad Leskovac

“Bila mi je čast da otvorim ovaj ogranak, a još sam srećniji kada vidim da su nakon šest godina i dalje uspešni u svom poslovanju. Ulaganje u solarnu energiju je perspektivno, dugoročno, stabilno i sigurno donosi prihod i prema mojim saznanjima ima još leskovačkih privrednika koji se svoj biznis usmeravaju ka ovoj oblasti. Povećana potreba za električnom energijom i povoljni uslovi poslovanja dovode do zaključka da ovaj vid preduzetništva ostvaruje dvostruku korist, kako za proizvođače, tako i za širu društvenu zajednicu. Hvala gospodinu Popoviću koji nas je danas ponovo ugostio i omogućio nam da uživamo u lepoti elektrane. Na samom kraju želim da mu se zahvalim i zbog toga što je odgovorni član naše društeve zajednice jer je spostvenim sredstvima finansirao uređenje Zlatiborske ulice u kojoj se njegova kompanija nalazi“, rekao je gradonačelnik u Fortuni.

Vlasnik Nebojša Popović, osnivač ove zelene firme se zahvalio se gradonačelniku na poseti, dodavši da je od osnivanja prošla polovina ugovorenog perioda sa EPS-om: “Proizvodimo 5.000 kilovata električne energije na mesečnom nivou. U odnosu na snabdevanje fosilnim gorivima 28,5 tona ugljen-dioksida smo uštedeli zahvaljujući solarnoj elektrani, a zamislite koliko ćemo uštedeti za 12 godina“, rekao je Popović i poručio da bi svi građani trebalo da se okrenu ovim zdravim, zelenim vidovima energije.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti