Crna Gora dobija prvi Naučno-tehnološki park

Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković ozvaničice početak radova na prvom Naučno-tehnološkom parku Crne Gore danas, 16. juna, u 11 sati.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima će se obratiti premijer Marković, kao i izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković. Ovom prilikom biće upriličeno i potpisivanje Ugovora o strateškom partnerstvu između NTP-a i Crnogorskog telekoma u vrednosti od 1,5 milion evra. Ugovor će potpisati ministarka nauke dr Sanja Damjanović, izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković, izvršna direktorka Crnogorskog Telekoma Dzina Tsibulskaja i direktor sektora za razvoj proizvoda i digitalnu transformaciju Crnogorskog Telekoma Dušan Banović.

Naučno-tehnološki park Crne Gore je izuzetno važan infrastrukturni i razvojni projekat Vlade Crne Gore ukupne investicije od 12 miliona evra koji će biti stavljen u funkciju do kraja sledeće godine. Ovo će biti mesto za nove, tehnološki orjentisane, brzorastuće biznise, koje će ujedno podsticati izvoz IT usluga, ali i privlačiti strane investicije.

Izvor: Vlada Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti