Novina na Adi Ciganliji – elektrovozila za besplatan prevoz posetilaca

Ada Ciganlija je nesumnjivo jedna od centralnih ekoloških oaza, jer zahvaljujući blagotvornoj kombinaciji uticaja vodenih površina i šumskih kompleksa poseduje specifičnu mikroklimu koja ima veliki uticaj na opštu ekološku sliku Beograda.

Foto: Ada Ciganlija

Imajući u vidu neophodnost zaštite flore i faune Ade kao jedinstvenog prirodnog bogatstva Beograda, a opet razmišljajući o potrebama svih korisnika naših usluga, menadžment JP „Ada Ciganlija“ je pripremio jedinstveni ekološki vid transporta posetilaca u delovima Ade Ciganliji koji nisu dostupni za motorna vozila.

Uređenjem i rekonstrukcijom velikog parking prostora kod objekta „Kupatilo Beograd“ stekli su se adekvatni uslovi za prihvat velikog broja turista. Imajući u vidu neophodnost očuvanja ekoloških parametara Ade Ciganlije, menadžment preduzeća će u saradnji sa Gradom Beogradom omogućiti potpuno besplatan prevoz za sve posetioce od parking prostora do kupališta na Savskom jezeru pomoću 4 resort vozila na elektropogon. Ova vozila su izuzetno tiha i jednostavna prevozna sredstva koja ostvaruju veliku uštedu na pogonskom gorivu i čiji su troškovi upotrebe izuzetno niski, a potrebe za održavanjem minimalni.

Takođe, nabavljena su i 3 električna mini-bus vozila (2 otvorenog i 1 vozilo zatvorenog tipa) koja će po simboličnoj ceni putnike prevoziti od autobuske stanice u Radničkoj ulici do nekoliko lokaliteta na Adi Ciganliji.

Za potrebe službi JP „Ada Ciganlija“ nabavljeno je 7 elektrotrotineta koji će služiti za obavljanje redovnih radnih aktivnosti, a sve u skladu sa opredeljenjem za ekološki čistu Adu Ciganliju.

Uvođenjem ovakvog vida transporta, Ada Ciganlija će svakako dobiti na atraktivnosti uz istovremenu brigu o ekološkim aspektima koje je nephodno ispoštovati kako bi Ada ostala ono što zaista jeste – ekološka oaza nedaleko od centra višemiolionskog grada.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić, u petak 13. juna najavili su otvaranje kupališne sezone na Savskom jezeru i predstavili nova elektrovozila koja će biti na usluzi posetiocima „beogradskog mora“ tokom letnjih meseci.

Više o tome pogledajte na linku:

Izvor: Ada Ciganlija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti