Leskovac dobio novo vozilo za pranje kontejnera od gotovo 550 hiljada evra

Kompanija PVV nabavila je novo vozilo za pranje kontejnera čime je podigla kvalitet pružanja svojih usluga na viši nivo. Vrednost ove mašine iznosi 548 hiljada evra.

Foto: Grad Leskovac

Govoreći o novoj mašini kompanije PVV gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović rekao je sledeće:

„Nova mašina podiže higijenu na viši nivo, čime se smanjuje mogućnost širenja zaraznih bolesti, što je u situaciji u kojoj se nalazimo od velike važnosti. Vrednost ove mašine je 548 hiljada evra sa PDV-om. Mašina ima dva rezervoara od po 7.000 litara vode, jedan kontejner se pere od jednog do 3 minuta, pored čišćenja postoji i posebna opcija dezinfekcije kontejnera.“

„Zahvalio bih se austrijskoj kompaniji PVV na savremenoj mašini koja diže higijenu na najveći mogući nivo – pere kontejnere iznutra, ali i spolja. Ovo je velika stvar za grad i stigla je u pravo vreme“,  dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor kompanije PVV Srboljub Nisić je tom prilikom kazao sledeće:

„Posle dugog niza godina stvorili smo uslove da vršimo pranje kontejnera. Imamo poseban program za pranje kontejnera i radićemo u toku vanrednog stanja posle 18 časova – ići će jedno vozilo koje čisti kontejnere i za njim odmah vozilo koje ih pere. Proces pranja traje od 1 do 3 minuta, koristi se topla voda na 85 stepeni, a unutar mašine nalazi se sredstvo natrijum-hipohlorit. Pored kontejnera, i prostor oko kontejnera će biti dezinfikovan. Mašina može da pere i kante i kontejnere. Dnevno možemo da operemo 80-100 kontejnera .“

Prezentacija načina funkcionisanja nove mašine za pranje kontejnera urađena je juče, 7. aprila, kod leskovačke gimnazije.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti