Počinje zamena dotrajalih i oštećenih kontejnera u Beogradu

Foto: JKP „Gradska čistoća“

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” u koordinaciji sa beogradskim opštinama, otpočelo je akciju zamene oko hiljadu dotajalih i oštećenih kontejnera postavljenih na beogradskim ulicama.

JKP „Gradska čistoća“ planira da u naredna tri meseca, sa ulica svih deset beogradskih opština, koje su u nadležnosti preduzeća, povuče nadzemne kontejnere koji su u najlošijem stanju i zameni ih potpuno novim kontejnerima.

Akcija je počela ove nedelje zamenom 110 starih kontejnera na ulicama GO Rakovica u naseljima Petlovo brdo, Stara Rakovica i Miljakovac 2, a po završetku nastaviće se i na preostalih devet beogradskih opština.

Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“, kaže da je zamena kontejnera povremeno neophodna.

Foto: JKP „Gradska čistoća“

„Dosta starih kontejnera dotraje, na nekima nedostaju poklopci, na nekima točkići, dok su neki u potpunosti uništeni, jer tokom grejne sezone, često budu žrtve nesmotrenog odlaganja žara i pepela. Zamenom kontejnera poboljšavamo ne samo izgled grada, već i kvalitet komunalne usluge, ali i olakšavamo posao našim komunalnim radnicima, jer poklopci onemogućavaju rasipanje otpada pored kontejnera, dok točkići olakšavaju njihovo pomeranje“, ističe Popadić.

„Čistoća” podseća sugrađane da sudovi za odlaganje otpada nisu samo inventar Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća”, već da pripadaju i svim Beograđanima, te apeluje na građane da pravilnim korišćenjem pomognu da ih očuvamo kako bi što duže bili u upotrebi.

Izvor: JKP „Gradska čistoća“

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti