Leskovac dobija nov gasovod – i zdraviji vazduh

Radovi na sprovođenju gasovoda u dva pravca na teritoriji grada Leskovca se privode kraju. Prema rečima predstavnika odgovornog izvođača radova, sve vreme vanrednog stanja se radilo i očekuje se da se u potpunosti završe za desetak dana.

Foto: Grad Leskovac

Radovi su se izvodili u dva pravca. Prvi je završen, od kompleksa Apostolović preko ulice Solunskih ratnika do Sportsko rekreativnog centra Dubočica, dok se radovi od Leteksovog mosta preko Bulevara Nikole Pašića do kotlarnice JKP Toplana u naselju Dubočica završavaju. Trenutno se vrši podbušavanje na kružnoj raskrsnici Bulevara Nikole Pašića i ulice Južnomoravskih brigada.

Ovaj dugoočekivani projekat vredan 66 miliona dinara u potpunosti finansira preduzeće za izgradnju gasovodnih sistema Jugorosgas i za Leskovac je od velike važnosti. Njime će industrijskim potrošačima biti omogućeno da se o trošku Jugorosgasa priključe na novoizgrađeni gasovod. Izvesno je da će se aneksom postojećeg ugovora radovi proširiti kako bi se na gasovod priključili i Dom zdravlja, Opšta bolnica i Policijska uprava. Značajno je i to da će i građanima moći da svoja privatna domaćinstva priključe na gasovod.

Prednosti korišćenja prirodnog gasa u odnos na ostale energente su brojne: jedan od najjeftinijih, najsigurnijih i ekonomski najprihvatljivijih energenata na tržištu. Ni ekološki značaj grejanja na gas nije mali. Prirodni gas nije toksičan, sagoreva se bez emisije štetnih produkata u atmosferu i ne stvara čađ, što znači da će zagađenje životne sredine smanjiti, a vazduh u Leskovcu će biti čistiji i zdraviji.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti