Konferencija „Saradnjom do održivog razvoja“

Foto: Energy Net

Konferencija „Saradnjom do održivog poslovanja“, održana je 13. juna u Privrednoj komori Vojvodine u organizaciji Advise Institute-a i u saradnji sa PKV, uz podršku kompanije Energy Net.

Konferenciju je otvorio dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, a dobrodošlicu poželeo Boško Vučurević, predsednik PKV.

Konferencija ima za cilj uspostavljanje dijaloga između ključnih institucija i kompanija koje su važni činioci održivog razvoja u Srbiji.

Razmenom iskustava, ukazivanjem na dobre primere ESG prakse i upoznavanjem ESG regulative, cilj je da se u saradnji sa predstavnicima velikih kompanija u Srbiji kao kao i predstavnikom Globalnog dogovora UN u Srbiji, mapiraju ključne tema i moguća rešenja za unapređenje održivog razvoja. Dugoročni cilj je uključivanje većeg broja malih i srednjih preduzeća u ESG praksu radi unapređenja njihove otpornosti na tržišne uticaje i opstanka na tržištu uopšte.

Pročitajte još:

Direktor Advise Institute, Goran Lalić, naglasio je da su paneli zamišljeni kao edukativni i transparentni razgovori na teme ESG, dekarbonizacije, energetski efikasnih rešenja i CBAM izveštavanja, kako bi njihov rezultat bio kvalitetna priprema svih ključnih zainteresovanih strana za ispunjavanje postavljenih ciljeva u sklopu njihove strategije održivog poslovanja.

Najvažnije teme istaknute na konferenciji su važnost legislative i regulative kao platforme za razvoj i implementaciju održivosti, važnost finansijskih institucija i banaka, održivost u poljoprivredi i holistički pristup održivosti.

Bilo je reči i o e-mobilnosti kao veoma značajannom segmentu održivosti, diskutovana je mapa puta dekarbonizacije, kao i obaveza ESG i CBAM izveštavanja.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti