Kako Elektromreža Srbije u vanrednim okolnostima osigurava nesmetan rad prenosnog sistema?

Foto-ilustracija: Pixabay

Elektromreža Srbije AD preduzela je sve predložene, propisane i neophodne mere kako bi se u okolnostima proglašenog vanrednog stanja osigurao siguran i nesmetan rad prenosnog sistema Republike Srbije, saopštilo je to preduzeće.

Zaposleni koji mogu da rade od kuće upućeni su na rad iz svojih domova, a oni koji su neophodni za funkcionisanje sistema dobili su jasna uputstva, smernice i radne zadatke kako bi se osiguralo da upravljanje prenosnim sistemom i održavanje više od 10.000 kilometara visokonaponskih dalekovoda u nadležnosti EMS AD, kao i sve planirane investicione aktivnosti, ni u jednom trenutku ne budu dovedeni u pitanje. Sve to izvedeno je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije uz vođenje računa o očuvanju zdravlja i sigurnosti naših zaposlenih, posebno onih koji spadaju u ugroženu kategoriju.

„EMS AD je kompanija od strateškog značaja za Republiku Srbiju i njeni zaposleni su se i do sada uspešno nosili sa teškim i vanrednim situacijama, poput bombardovanja, poplava i ostalih prirodnih nepogoda. Na taj način, stekli smo dragoceno iskustvo da je najvažnije biti spreman i pripremljen za svaki scenario. Zato smo mi na vreme oformili krizne štabove, odredili prioritete, napravili rasporede i podelili radne zadatke. Nabavljena je trenutno neophodna količina dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme za ključne zaposlene i dodatno osigurana bezbednost Nacionalnog dispečerskog centra. Zato sa velikim uverenjem mogu da poručim građanima da će prenosni sistem dobro funkcionisati i u ovim okolnostima koje su teške i sa kakvima se skoro nismo susretali“, poručila je direktorka EMS AD Jelena Matejić.

Izvor: EMS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti