Snabdevanje energentima u Srbiji stabilno

Foto-ilustracija: Unsplash

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je juče da je stanje u „Elektroprivredi Srbije“ i drugim energetskim kompanijama apsolutno stabilno i da nema nikakvih problema u snabdevanju energentima.

Antić je, nakon prvog sastanka kriznog štaba JP EPS, koji je održan u TE „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu, rekao da se definišu jasne procedure ponašanja, postupci zaposlenih i rukovodilaca kako bi se održao nesmetani rad svih energetskih kompanija i obezbedilo pouzdano snabdevanje ključnim energentima.

Odluku o formiranju kriznog štaba na nivou EPS-a doneo je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Milorad Grčić kako bi se nastavilo stabilno snabdevanje električnom energijom i ograničilo širenje koronavirusa.

Ministar je istakao da će se narednih dana nastaviti sa praćenjem svih mera i uvođenjem novih, i to od rešavanja pitanja prevoza radnika, pa do dezinfekcije autobusa, pojačane higijene, definisanja procesa rada u svim segmentima i uslovima.

EPS je sistem koji ima ozbiljne procese rada i vodićemo računa o svakom od tih segmenata, rekao je Antić, dodavši da Srbija čini maksimalne napore kako bi se svi negativni efekti situacije u vezi sa koronavirusom minimizirali i zaštitilo zdravlje stanovništva.

Izvor: Vlada Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti