Jubilarna 200. akcija čišćenja i pošumljavanja Gorice obavljena

Foto: YouTube (screenshot)

Crna Gora u novu godinu ulazi čistija!

Na brdu Gorica u nedelju, 29. decembra, uspešno je realizovana jubilarna 200. volonterska akcija čišćenja, zaštite i pošumljavanja terena Park-šume brda Gorica, u organizaciji NVO “Udruženje ljubitelja Gorice i prirode” i Glavnog grada Podgorica.

Tom prilikom zamenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić je istakla da je Grad Podgorica tokom ove godine sproveo niz sličnih akcija, kako samostalno, tako i u saradnji sa kolegama iz nevladinog sektora, konkretno sa kolegama iz NVO „Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“.

“Ono što nama čini posebno zadovoljstvo jeste to što u ovim akcijama nismo sami, a svaka nova akcija okuplja sve veći broj sugrađana. Posebno nas raduje što je reč o pretežno mladim ljudima, deci osnovnih i srednjih školskih ustanova, kao i predstavnicima sportskih klubova”, istakla je Vujačić, dodajući da će u narednoj godini ova praksa biti nastavljena.

“Osim akcija čišćenja koje su se u godini za nama sprovodile svakog meseca, mi smo se posvetili i uređenju brda Gorica tako što smo promenili kompletnu opremu. Zamenjene su klupe, stara rasveta je zamenjena novom LED rasvetom, a naše kolege iz privrednog društva “Zelenilo” aktivno su radile na uređenju zelenih površina. Ono što je plan za sledeću godinu jeste da ćemo i dalje biti posvećeni i vredno raditi na uređenju svih zelenih površina u gradu. Tu pre svega mislim na park-šume koje poseduje naš grad, tako da smo nedavno raspisali konurs za JPP za četiri park šume i to Zlatičku i Tološku šumu, kao i park-šume Balabani i Beglaci”.

Vjačić je zaključila da je trenutno stanje mnogo bolje nego što je bilo ranije, da građani mnogo vise brinu o ovim lokalitetima i još jednom pozvala sve da čuvaju park-šume i prirodu Podgorice, kako bi imali ugodan prostor za odmor i rekreaciju.

Foto: YouTube (screenshot)

Pored pripadnika Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada, privrednih društava „Zelenila“ i „Čistoće“, akciji su se pridružili i studenti, volonteri osnovnih i srednjih škola, sportski klubovi… Ova akcija je bila još jedan način kojim smo želeli da pošaljemo poruku da građani i lokalna uprava zajedno mogu uraditi mnogo na polju zaštite i očuvanja naših javnih zelenih površina.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti