Uređenje Park-šume Beglaci u Crnoj Gori

Foto-ilustracija: Unsplash (Merve Selcuk Simsek)

Odbornici u Skupštini Glavnog grada dali su saglasnost na Odluku o javno-privatnom partnerstvu za uređenje Park-šume „Beglaci“, koju je donela Skupština Opštine u okviru opštine Golubovci, na delu katastarskih parcela broj 1871/1, 1870/1 i 1866/1 KO Mahala, ukupne površine oko 110.000 m2.

Uređenje Park-šume „Beglaci“ obuhvatiće izgradnju sportskih terena sa odgovarajućom ogradom, izgradnju otvorenog amfiteatra sa delom za gledaoce, obloženim drvenom podlogom (za letnju scenu), izgradnju tematskog parka na otvorenom, postavljanje ugostiteljskog objekta, odnosno kafe-bara, izgradnju trim staze širine 2 m, sa malč podlogom, teretane na otvorenom sa malč podlogom i spravama za vežbanje, izgradnju pešačkih staza, postavljanje dečjeg igrališta sa tartan podlogom otvorenog tipa, uređenje zelenih površina, itd.

Odbornici su, takođe, dali saglasnost i na Odluku o javno-privatnom partnerstvu za uređenje lokacije u zahvatu UP–a „Sportsko rekreativni kompleks Balabani“, koju je donela Skupština Opštine u okviru opštine Golubovci, na katastrarskoj parceli broj 14492/4 površine 6.159 m2, zatim 14492/5 površine 5.601 m2, kao i 14492/6 površine 22.067 m2.

Na prvoj parceli radiće se teren za tenis dimenzija 37m x 18m – igralište na otvorenom uz mogućnost pokrivanja montažno-demontažnom strukturom; teren za boćanje dimenzija 24 m x 3 m; teren za šah; kafe-bar ili svlačionica sa tuš kabinama; trim staza i parking.

Na drugoj parceli biće izgrađen tematski park na otvorenom; teren za stoni tenis dimnezija 12,20m x 6,10m – igralište na otvorenom; dečje igralište na otvorenom; trim staza i kafe-bar.

Foto-ilustracija: Unsplash (TJ Dragotta)

Na trećoj parceli će se graditi kafe-bar ili svlačionica sa tuš kabinama; teren za timske sportove dimenzija 34 m x 20 m (za košarku ili odbojku) – igralište na otvorenom, uz mogućnost pokrivanja montažno-demontažnom strukturom; teren za ekstremne sportove (skejt, roleri) – igralište na otvorenom; fudbalski teren dimenzija 56m x 100m; tribina sa 460 sedišta, tehničke prostorije, sanitarni čvor i ambulanta ispod tribine; atletska staza sa 6 traka dužine 130 m; teren za ekipne sportove dimenzije 40m x 35m (za rukomet) – igralište na otvorenom, uz mogućnost pokrivanja montažno-demontažnom strukturom; dečije igralište na otvorenom; kafe-bar; trim staza i parking.

Na ovaj način glavni grad i opština Golubovci dobiće dve savremeno uređene zelene površine za odmor i rekreaciju građana.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti