Jačanje saradnje sa Severnom Makedonijom u oblasti rudarstva i energetike

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o saradnji u oblasti rudarstva i energetike potpisali su Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike i Krešnik Bekteši, ministar ekonomije.

Đedović je, nakon bilateralnog sastanka sa Bektešijem, objasnila da je Memorandumom, potpisanim u okviru posete Srbiji predsednika Vlade Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, postavljen širok okvir za saradnju dveju država u energetici i rudarstvu.

U uslovima energetske krize, kako je poručila, potrebno je da kao susedi još bliže sarađujemo kako bismo se borili zajedno sa posledicama krize i obezbedili veću sigurnost snabdevanja, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

“Želimo da na tome radimo i kroz Inicijativu „Otvoreni Balkan”, kao i kroz zajedničke projekte, kao što je planirana izgradnja gasne interkonekcije između Srbije i Severne Makedonije”, kaže ministarka.

Prema njenim rečima, za realizaciju ovog projekta očekujemo podršku i od Evropske unije, jer je važan za diverzifikaciju i sigurnost snabdevanja gasom u regionu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti