Gradska čistoća u Beogradu bogatija za 34 vozila

JKP „Gradska čistoća“ od juče, 12. maja, bogatije je za još 34 nova vozila namenjenih potrebama odnošenja otpada sa beogradskih ulica, što će u velikoj meri povećati brzinu i kvalitet usluga koje ovo preduzeće pruža Beograđanima.

Foto: JKP Gradska čistoća

Pored presa za iznošenje smeća od 22 i 18 kubika, preduzeće je nabavilo i roto prese zapremine od 18 kubika za istu namenu, nove kamione za pražnjenje podzemnih kontejnera i kamione sa bočnim utovarom.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić istakao je da se, paralelno sa širenjem Beograda i uvećanjem broja stanovnika, povećava i obim posla, ali i nameće potreba za bržim i efikasnijim uslugama preduzeća.

„Ne samo za „Gradsku čistoću“, već i za sve Beograđane od velike važnosti je proširenje i obnova voznog parka preduzeća. Beograđani su ti koji naše usluge plaćaju i smatramo da je važno da one budu kvalitetne, brze i sigurne. Nova vozila predstavljaju naše osnovno sredstvo za rad i zbog toga stalno ulažemo i obnavljamo vozni park i mehanizaciju. Takođe, time povećavamo i bezbednost naših radnika, jer smo zamenom dotrajalih vozila, novim, obavljanje posla učinili bezbednijim, ali i ekološki prihvatljivijim“, rekao je Popadić.

Foto: JKP Gradska čistoća

On je dodao da je sada vozni park „Čistoće“ bogatiji nego ikad.

„Pored nova 34 vozila, tokom prošle godine nabavili smo više od 100 različitih vozila i mehanizacije. Zapravo, nikada u istoriji preduzeća nije nabavljen ovoliki broj vozila za samo godinu dana. I upravo zahvaljujući tome, bili smo potpuno spremni i za sprovođenje svih neophodnih mera tokom vanrednog stanja, tako da smo uspeli da higijenu u gradu podignemo i održavamo na izuzetno visokom nivou, na čemu bi nam pozavidele razvijenije svetske metropole“, podsetio je Popadić i najavio da će ovo preduzeće nastaviti da ulaže u modernizaciju preduzeća u cilju njegove veće efikasnosti.

Izvor: JKP Gradska čistoća

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti