Feniks iz Crne Gore leti i tokom zime za Beograd

Foto: Air Montenegro

Avion najmlađe nacionalne avio-kompanije u regionu Air Montenegro u junu je prvi put poleteo i to za Beograd. Nošeni povoljnim vetrom sa aerodroma u Tivtu i Podgorici, dva aviona i tokom zime nastaviće da lete ka Beogradu, glavnom gradu jednog od najbitnijih komercijalnih tržišta kompanije.

Iako 2020. godina nije puno obećavala i mnogi su očekivali da Crna Gora više neće imati nacionalnu flotu, poput feniksa su se digli iz pepela i nastavili da lete ka svim velikim gradovim u okruženju. 

Nova Vlada Crne Gore morala je da donese veoma tešku odluku i ugasi “Montenegro erlajns” (Montenegro Airlines), a zatim je sa osnivačkim kapitalom osnovala novu. Menadžment stare kompanije nisu zadržali, ali su puno poverenje ukazali pilotima, kabinskom osoblju, tehničkoj službi i svim drugim vrednim radnicima. Trenutno poseduju dva aviona Embraer 195 i velike planove za proširenje flote. 

Crna Gora je jedna od omiljenih letnjih destinacija i u ovom periodu uvek se traži karta više, međutim ove godine ih ni zima i manji broj putnika neće prizemljiti. 

Srbija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju Air Montenegro. Naš komercijalni saobraćaj je uspostavljen 10. juna ove godine upravo letom za Beograd, jubilarni hiljaditi let ostvarili smo baš na liniji Podgorica-Beograd, a za samo četiri meseca redovnog saobraćaja prevezli smo rekordnih 63.000 putnika između Srbije i Crne Gore. Pošto naše zemlje ne povezuje samo turizam, nego i razvijeni kulturni, porodični i ekonomski odnosi, i tokom zimske sezone ćemo nastaviti sa letovima ka Beogradu iz Podgorice i Tivta”, rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor avio-kompanije Air Montenegro.

Nacionalna avio-kompanija Crne Gore, Air Montenegro, osnovana je februara 2021. godine. Prvi čarter let je imala 1. juna, dok je sa redovnim avio-saobraćajem započela 10. juna 2021. Air Montenegro je do sada prevezao preko 76.000 putnika i ostvario preko 1.000 letova, čime je za 30 odsto premašio očekivane rezultate. 

Tokom letnje sezone Air Montenegro je imao redovne linije ka Beogradu, Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu, dok će u zimskoj sezoni leteti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.

„S obzirom na to da je naša osnovna uloga kao nacionalnog avio prevoznika, promocija Crne Gore kao destinacije i podrška crnogorskoj ekonomiji, ove godine uložili smo posebne napore da aktuelizujemo i ski-ponudu. Napravili smo saradnju sa brojnim, kako lokalnim tako i regionalnim, partnerima koji u svom dijapazonu poslova imaju ski-ponudu. Verujemo da će ovakve saradnje omogućiti proširenje turističke ponude u postsezoni, a važno nam je da ljudi u regionu imaju percepciju o Crnoj Gori kao destinaciji koja može da pruži različite sadržaje”, dodao je Todorović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti