Crna Gora osniva novu avio-kompaniju “To Montenegro”

Uplatom osnivačkog kapitala od četiri miliona evra Vlada Crne Gore je počela postupak osnivanja nove nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro D.O.O”, dok će se trudi da “Montenegro erlajns” (Montenegro Airlines) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić poručio je da će dobar deo zaposlenih biti angažovan i u novoj kompaniji. Kako navodi osnovni kapital nove kompanije 30 miliona evra.

“Za manje od mesec dana nova Vlada je racionalizacijom dosadašnjeg nedomaćinskog trošenja od 4.000.000 evra počela osnivanje nove nacionalne avio-kompanije “ToMontenegro D.O.O” koja će kao početni kapital imati ukupno 30.000.000 evra”, naveo je Spajić na Tviteru.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić ranije je rekao da će trebati od šest do devet meseci da se sve završi i da je poslat dopis Evropskoj komisiji u kom se traži pomoć za proces osnivanja nove kompanije.

“Ako uspemo sa EK da odložimo neka plaćanja i da dokupimo deo opreme, što bi moglo da pomogne da MA nastavi da radi još mesec-dva”, kaže Bojanić.

Izvor: RTCG

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti