Gašenje jedna od opcija za “Montenegro erlajns”

Foto-ilustracija: Pixabay

Stanje u nacionalnoj kompaniji “Montenegro erlajns” (Montenegro Airlines), po pitanju likvidnosti i dešavanja unutar kompanije, nije nimalo dobro, saopštio je nakon sastanka sa rukovodstvom ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić i dodao da će odluka o sudbini nacionalnog avio-prevoznika svakako biti doneta.

Sastanku su prisustvovali Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja, kao i rudovodstvo kompanije “Montenegro erlajns” i predstavnici Agencije za zaštitu konkurencije.

„Kompanija je u popriličnim problemima. Stanje je veoma zapušteno po pitanju finansija i kada je u pitanju zakon o konsolidaciji MA, koji je donesen pre godinu. Agencija je donela jedno privremeno rešenje da se ta pomoć obustavi i našli smo se u pat poziciji. Jedan deo sredstava je iskorišćen, a jedna blokiran“, kaže Bojanić i dodaje da kompanija ima problema sa tekućom likvidnošću.

Prema njegovim rečima ministarstvo neće bežati ni od kakve odluke kada je u pitanju nacionalni avio-prevoznik.

“Kakvo god da je naše viđenje u vezi budućnosti “Montenegro erlajnsa”, mi ćemo tu odluku doneti. Nećemo je odlagati kao što se unazad godinama odlagala sudbina kompanije. Nastavljamo razgovore i pokušaćemo sve što budemo mogli da uradimo kao Vlada, da pronađemo rešenje održivo za MA”, poručio je Bojanić. 

Kako je naveo jedna od opcija je i gašenje ove kompanije, ali će se truditi da do toga ne dođe.

“Ako nam svi pokazatelji kažu da je i to opcija, mi ćemo doneti rešenje. Nećemo pobeći od toga ako smatramo da nemamo drugu opciju ili da je to najbolje. Pored toga što nas obavezuju zakoni, obavezuju nas i direktive Evropske unije i u razgovoru sa njima tražićemo rešenje šta raditi sa državnom pomoći upućenoj MA. Mi u prvom redu moramo da odlučimo kako će poslovati MA, da se reorganizuje, pa tek onda da kažemo šta sa novcem“, precizirao je Bojanić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, rekao je da ga je iznenadio loš odnos Borda direktora i menadžmenta kompanije koja je u problemima i da je to potrebno promeniti kako bi stvari počele da se rešavaju.

Izvor: RTCG

 

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti