Za “Montenegro erlajns” nema rešenja, osniva se nova kompanija

Foto-ilustracija: Pixabay

Za komapniju “Montenegro erlajns” (Montenegro Airlines) uz svu dobru volju, ne možemo da pronađeno zakonito rešenje kako bi kompanija opstala, poručio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. On je na konferenciji za medije saopštio da imaju u planu osnivanje nove kompanije, sa osnivačkim kapitalom Vlade.

„Ova Vlada nema problem da donese odluku, ali zaključak je da ne možemo da donesemo nijednu odluku u vezi MA, a da bude zakonita“, kazao je Bojanić i dodao da rešenja jednostavno nema.

„Ruke su nam vezane odlukama Agencije za zaštitu konkurencije i odnosima i radom odbora direktora koji u ime države gazduje tako važnim subjektom. Nažalost, predsednik Odbora direktora danas je javio da ne može da dođe jer ga boli zub“, dodao je Bojanić.

Kako ističe Vlada nije htela da nezakonito radi i donosi takve odluke.

„Ne postoji mogućnost da dobijete kredit za MA jer oni takav kredit ne mogu da vrate. Imamo u planu osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom Vlade“, naveo je ministar i dodao da su svesni šta gašenje “Montenegro erlajnsa” znači za sezonu.

Prema njegovim rečima učiniće sve da nova kompanija bude operativna do sledeće sezone. 

Ministarstvo kapitalnih investicija uputilo je vladi zahev da u što kraćem roku razreši svih sedam članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore. Razlog za to je, kako je naveo  Bojanić, nedomaćinsko vođenje kompanije.

Izvor: RTCG

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti