Dogovoreno raspisivanje tendera za izgradnju zaobilaznice i projekte vodosnabdevanja u Pljevljima

Foto-ilustracija: Pixabay

Opština Pljevlja i Uprava za kapitalne projekte saglasile su se na nedavno održanom sastanku da se ubrzaju aktivnosti na igradnji zaobilaznice u tom gradu, od raskrsnice kod Balkana do raskrsnice kod Sekcije za puteve i glavnog napojnog cevovoda od Pliješi do grada, budući da su te aktivnosti u prethodnom periodu bile zaustavljene ili usporene.

Predsednik Opštine Rajko Kovačević i predstavnici Uprave za kapitalne projekte na čelu sa v.d. direktora Esminom Bećovićem razgovarali su na temu kapitalnih projekata koji se finansiraju iz ovogodišnjeg državnog budžeta i precizirali načine na koji mogu biti ubrzane aktivnosti.

“Dogovoreno je da Uprava za kapitalne projekte raspiše tendere za izgradnju zaobilaznice, glavnog napojnog cevovoda čim dobije potrebnu dokumentaciju, da Opština Pljevlja i Vodovod usaglase dokumentaciiju za projekat izgradnje novog postrojenja za preradu pitke vode na Pliješi, kako bi Uprava za kapitalne projekte raspisala tender za izgradnju, te da do kraja godine budu isprojektovani transfer stanica i reciklažno dvrišta sa sortirnicom”, saopšteno je iz Opštine Pljevlja.

Predsednik Opštine je iskazao nezadovoljstvo saradnjom sa prethodnom Vladom Crne Gore u realizaciji kapitalnog dela budžeta opredeljenog Pljevljima, istakavši da je nestabilno funkcionisanje izvršne vlasti na državnom nivou kroz čestu izmenu kadrova zakočilo realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u Pljevljima.

Kako je saopšteno, Kovačević je istakao zadovoljstvo što je nova rukovodeća struktura Ministarstva kapitalnih investicija na čelu sa ministrom Ervinom Ibrahimovićem shvatila ozbiljnost situacije kroz iskazivanje spremnosti za dinamiziranje onih radova za koje postoje pretpostavke za realizaciju u opštini Pljevlja.

Takođe, Kovačević je izrazio zahvalnost na preduzimljivosti novom direktoru Uprave za kapitalne projekte Esminu Bećoviću „koji je u prvim danima mandata, krenuo u pravom smeru, što predstavlja izuzetak kvalitativni pomak u odnosu na saradnju sa prethodnim resornim ministrom, direktorom Uprave za kapitalne porjekte i njihovim saradnicima“.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti