Do kraja godine biće završen akva-park na Paliću

Radovi na akva-parku na Paliću nastaviće se u narednih desetak dana, a do kraja godine se očekuje da čitav kompleks bude na raspolaganju građanima – najavljuju nadležni. Kao i prethodnih godina turistička ponuda Subotice i Palića predstavljena je na Sajmu turizma koji nedavno završen.

Foto: Subotica.com

Iako turistička sezona na Paliću traje tokom čitave godine, najintenzivnije turističko interesovanje je od maja pa sve do kraja jeseni. Iz preduzeća „Park Palić“ ističu da iako je sredina godine period kada ima najviše dešavanja, a samim time i najviše turista, trude se da tokom čitave godine obezbede sadržaj koji će privući posetioce na krajnji sever Srbije.

U 2020. godini preduzeće koje upravlja turizmom i investicijama na Paliću postavilo je pred sebe brojne izazove, a sve sa željom da nadmaše najbolje rezultate i učine Palić atraktivnom destinacijom za goste kako iz drugih delova Srbije, tako i inostranstva.

„Ove godine obeležavamo 70 godina Letnje pozornice, što nam je izuzetno bitan jubilej i obeležićemo to prikladno. Imamo velike ambicije da nadmašimo uspešnu 2019. godinu tokom koje smo realizovali 20 manifestacija, imali 10.000 više noćenja u odnosu na godinu pre“, kaže Nebojša Daraboš, direktor „Park Palića“.

„Kao i prošle letnje sezone imaćemo puno dešavanja na Letnjoj pozornici, učinićemo sve da broj manifestacija ostane minimalno na nivou od prošle godine, što će, sigurni smo, pozitivno uticati na atraktivnost Palića kao turističke destinacije.“

Pročitajte još:

Među kapitalnim infrastrukturnim projektima svakako sadržaj koji će značajno obogatiti ponudu Palića je izgradnja velnes i spa centra, čiji su radovi započeti tokom 2019. godine, a dolaskom lepog vremena očekuje se i nastavak i inteziviranje radova, kako bi akva-park bio spreman za posetioce do kraja tekuće godine. Radove u drugoj fazi izvodiće beogradska kompanija „Alex engineering & construction“, a ugovorena vrednost iznosi 614,2 miliona dinara. Radovi na izgradnji akva-parka biće finansirani iz gradskog, pokrajinskog i republičkog budžeta.

Foto: Subotica.com

„Javna nabavka za narednu fazu je završena, potpisali smo ugovor sa izvođačem, do kraja februara ćemo ih uvesti u posao, tako da već od marta kreće naredna faza radova, a ugovorni rok za izgradnju celokupnog kompleksa je 250 dana, odnosno nešto više od 8 meseci, tako da očekujemo da će akva-park krajem godine biti na raspolaganju građanima“, najavio je Daraboš. „Naši sugrađani znaju, a i znamo i mi, koliko je važno da se ovaj projekat završi i što ćemo ga završiti za nešto manje od godinu i po dana je značajno za Palić i ovdašnji turizam.“

U okviru akva-parka biće 5 otvorenih i isto toliko zatvorenih bazena (kombinacija termo-mineralne i obične/hladne vode). Dečji bazen biće površine od više od 700 kvadrata, a bazeni sa kompleksima tobogana površine od oko 160 kvadrata. Zatvoreni deo velnes i spa centra će zauzimati površinu od više od 3.000 kvadratnih metara, gde će pored bazena biti prateći sadržaj u vidu sauna, tapidarijuma, modernih salona za ulepšavanje, negu i uživanje, restorana sa kafe barom, info pultom i svim drugim pratećim elementima koji čine objekat ove namene.

Ove godine nastaviće se i aktivnosti na unapređenju biodiverziteta jezera Palić, što će takođe uticati na atraktivnost Palića kao turističke destinacije.

Izvor: Subotica.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti