Umesto drveća na Paliću – parking

Foto: Subotica.com

Kako bi se obezbedio dodatni parking prostor, neophodan za turistički razvoj Palića, u Ulici Jožefa Hegediša, na mestu invazivnih celtisa (gelegunja) planirana je izgradnja 61 parking mesta.

„Nastavak aktivnosti na revitalizaciji Velikog parka na Paliću biće narednih dana, a na redu je zapadna strana gde ćemo uklanjanjem stabala invazivnih vrsta izvesti i jednu od mera aktivne zaštite Parka prirode Palić„, objašnjava Tanja Jotanović, organizator podizanja i negovanja zelenih površina u JP „Palić-Ludaš“.

„Sledeća aktivnost na ovom delu je sadnja, koja će biti realizovana naredne godine i njome se završava proces revitalizacije. Narednog meseca predstoji i revitalizacija u drugom delu Ulice Jožefa Hegediša, gde su uklonjena stabla koja su bila stara, sasušena mehaničkim i fitopatološkim oštećenjima, a na tom mestu biće posađene drvoredne sadnice.“

Po rečima Ljubice Bertović, rukovodioca sektora za investicije preduzeća „Park Palić“, za sam razvoj Palića kao turističke destinacije visoke kategorije neophodno je obezbediti komunalnu, turističku i saobraćajnu infrastrukturu.

Foto: Subotica.com

„Projekat izgradnje parking prostora u Ulici Jožefa Hegediša podrazumevaće izgradnju 61 parking mesta na površini od 830 kvadratnih metara, čime će obezbediti neophodan prostor za parkiranje u centralnoj zoni Palića. Obezbedili smo dokumentaciju i građevinsku dozvolu i uskoro ćemo znati tačan termin realizacije projekta“, objašnjava Bertović.

Istovremeno sa ovim aktivnostima, biće obuhvaćeno i područje Spomenika prirode „Stabla hrasta lužnjaka na Paliću“, gde će se zameniti ukupno pet stabala.

Izvor: Subotica.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti