„Čistoća“ kupuje 300 podzemnih kontejnera

Foto: JKP „Gradska čistoća“

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Beograd raspisalo je javnu nabavku za 300 podzemnih kontejnera za reciklažu čiju je vrednost procenilo na 140 miliona dinara.

Sistemi kontejnera su namenjeni za prihvat reciklabilnog otpada i ugrađuju se u postojeće betonske kasete, navodi se u tehničkoj specifikaciji i dodaje da se kontejner sastoji od sklopa gazišta i vreće za odlaganje otpada od tri kubna metra.

U tehničkoj specifikaciji detaljno su date karakteristike kontejnera.

Od privrednog subjekta se traži da u poslednjih 12 meseci pre isteka roka za podnošenje ponuda nije bio u blokadi u periodu dužem od deset dana, kao i da je u poslednje tri godine izvršio isporuku i ugradnju novih podzemnih reciklažnih kontejnera u vrednosti od 280 miliona dinara (bez PDV-a).

„Кompletan nadzemni deo koji se nalazi na betonskoj kaseti se demontira i vraća Gradskoj čistoći. Svi poslovi oko prepravke za ugradnju ponuđenih kontejnera i ugradnje, padaju na teret ponuđača“.

Rok za podnošenje ponuda je 27. april.

„Gradska čistoća“ je nedavno oglasila nabavku vozila za prikupljanje komunalnog otpada, a njihova ukupna vrednost procenjena je na 500 miliona dinara. Ovo javno preduzeće raspisalo je i nabavku tri čistilice na CNG pogon procenjene vrednosti 93 miliona dinara, kao i dva vozila za suzbijanje štetnih organizama (procenjene vrednosti 14,4 miliona dinara).

U planu je i kupovina 517 metalnih kontejnera zapremine 3,2 kubna metra (procenjene vrednosti 61 miliona dinara), kao i 3952 komada metalnih kontejnera od 1,1 m3 (procenjene vrednosti 168 miliona dinara).

Krajem februara je oglašena i nabavka preparata za suzbijanje populacije štetnih organizama na javnim površinama koja je podeljena na četiri partije, a ukupna vrednost svih partija procenjena je na 74,9 miliona dinara.

Čistoća planira kupovinu i osam električnih autočistilica, čija je procenjena vrednost 200 miliona dinara, kao i plastičnih kanti za odlaganje kućnog smeća zapremine 240 litara (9.408 komada) za šta je spremna da izdvoji 35 miliona dinara.

Izvor: Nova Ekonomija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti