Podrška osobama sa invaliditetom u slučaju požara i prirodnih katastrofa

Foto-ilustracija: Pixabay

Grad Beograd, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, gradskim opštinama Savski venac i Vračar, a uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Švajcarske, nastavlja da vodi socijalno odgovornu politiku i unapređuje uslove života i rada sugrađana kojima je podrška najpotrebnija, navodi se na zvaničnoj stranici Grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je skupu u organizaciji Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji za osobe sa invaliditetom, nastalog u okviru projekta međuopštinske saradnje „Lokalna samouprava za 21. vek”.

„Servis je sa radom započeo polovinom 2020. godine, na zadovoljstvo brojnih korisnika sa invaliditetom. Servisu je moguće pristupiti putem mobilne aplikacije i sajta ‘Info za sve’, preko kojih građani mogu da dobiju neophodne servisne informacije. Ono što je posebno značajno jeste i to da postoji mogućnost za živom interakcijom, odnosno da građani mogu da pitaju sve ono što ih interesuje o funkcionisanju svojih lokalnih samouprava“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da ovaj servis predstavlja pionirski poduhvat u pružanju zajedničke sistemske podrške osobama sa invaliditetom, kao i to da je „Uputstvo za postupanje sa osobama sa invaliditetom u stambenim zgradama u slučaju katastrofa – zemljotresa i požara” još jedan u nizu uspešnih projekata ostvarenih na dobrobit osoba sa invaliditetom.

„Ideja je bila da sve što je značajno za unapređenje komunikacije i mobilnosti osoba sa invaliditetom te za poboljšanje dostupnosti servisnih informacija ovim osobama implementiramo na celoj teritoriji grada“, rekao je Radojičić i podsetio da je u protekle četiri godine mnogo toga završeno, ali da u budućnosti mora još dosta toga da se uradi kako bi se unapredio život ovih osoba.

Gradonačelnik je naveo da ova aplikacija u proseku ima po 1.500 pregleda dnevno, što znači da postoji veliko interesovanje građana.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti