Čajetina izdvojila 34 miliona dinara za podsticaje u poljoprivredi

Foto-ilustracija: Unsplash (Randy Fath)

Vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Čajetina potpisali su sa Privrednim društvom za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“ ugovore o odobrenim subvencijama u ukupnom iznosu od nešto više od 34 miliona dinara, navodi se u saopštenju Opštine Čajetina.

Ukupan opštinski budžet za poljoprivredu je 45 miliona dinara, tako da će preostali iznos biti upotrebljen na jesen po osnovu konkursa koji će biti raspisan u septembru.

Prema rečima direktora „Zlatiborskog eko agrara“ Marka Marića, Iznos od 34.129.440 dinara je opredeljen za 272 privredna gazdinstva koja su konkurisala za jednu od četiri mere podrške: uvećanje stada sopstvenog zapata, prerada na gazdinstvima, ulaganje u fizičku imovinu i podrška mladima.

“Svi treba da budemo svesni koliko su to dobre mere i koliko su dobre okolnosti u kojima radimo. Trudićemo se da ubuduće ovo bude praksa i da na ovaj način budemo efikasniji u isplati sredstava subvencija“, naglasio je Marić.

Pročitajte još:

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio se prisutnim poljoprivrednicima što učestvuju u održivom razvoju opštine Čajetina.

„Vi ste ljudi koji vode računa o svojoj opštini i o svojoj državi. Bez podsticaja u razvoj poljoprivrede sela i seoskih područja ne možemo očekivati neku budućnost i napredak. Zadnjih godina smo se trudili da nađemo sredstva za vas, ne samo ova finansijska, već i ona koja smo uložili u infrastrukturu po svim selima“ rekao je Stamatović.

On je dodao da se zposleni “Zlatiborskog eko agrara” trude da prate sva savremena dešavanja u poljoprivredi, a da će selo i njegovi stanovnici uvek biti na ptvom mestu u razvojnim planovima Opštine Čajetina.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti