Besplatna vožnja uz ProCredit banku – Širi se regionalna mreža punjača

Foto: ProCredit banka

Za Srbiju često važi da “kaska za svetom”, ali u ovom slučaju i nije tako, jer u našoj zemlji postoji sistem podrške za nabavku automobila na električni i hibridni pogon.

Zahvaljujući podsticajima države, na ulicama naše zemlje saobraća više od četristo automobila na električni i oko 5.000 na hibridni pogon. Kada govorimo o električnim automobilima, mnogi u prvi plan stavljaju činjenicu da ova vozila ne emituju nikakve štetne gasove. Osim toga, ovi automobili se veoma jednostavno održavaju, te su i troškovi održavanja veoma niski.

I pored svih prednosti koje donose električni automobili, potrebno je razviti i dobru mrežu punjača kako bi “vožnja na struju” u potpunosti zaživela na ovim prostorima. Na sreću vozača na e-pogon sve je više javno dostupnih punjača na kojima se mogu napuniti baterije ovih automobila.

Čini se da nam budućnost donosi to da ćemo tokom završavanja dnevnih obaveza, poput odlaska u nabavku, banku, imati mogućnost da na svakom koraku dopunimo automobil. U ProCredit banci su posvetili posebnu pažnju upravo tome. Vozači električnih automobila svoje četvorotočkaše mogu da napune na punjačima koji su postavljeni na parkinzima ekspozitura banke.

ProCredit banka je do nedavno imala petnaest punjača, koji su strateški postavljeni u osam gradova: Subotici, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Pančevu, Kragujevcu, Čačku i Nišu. Oni se nalaze ispred Zona 24/7 ove banke.

Čelni ljudi banke shvatili su da je neophodno proširiti mrežu. Tako da je početkom ove godine postavljeno 27 novih punjača na prometnim mestima i u blizini velikih saobraćajnica i autoputeva, kako bi bili lako dostupni. Novi punjači su postavljeni u Subotici, Beogradu, Novom Sadu, Zlatiboru, Šapcu, Kragujevcu, Sokobanji, Nišu, Kruševcu i Prokuplju.

U fokusu:

Kompletna mreža ovih punjača uskoro će biti dostupna vozačima na aplikaciji ProCredit Electric Stations. Na nivou ProCredit grupe u deset evropskih zemalja tokom 2022. godine biće instalirano ukupno trista punjača za električne automobile, čije korišćenje je potpuno besplatno. ProCredit banka je prvi veliki kupac zelene električne energije u Srbiji, ali i prva domaća kompanija koja dobija garanciju porekla EPS-a da je struja koju troše proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora energije.

Foto: ProCredit banka

“Naši građani koji voze električni automobil moći će bez problema da pređu duže relacije i dopune bateriju vozila na svakih sto kilometara, potpuno besplatno. Pored toga što se na ovaj način pruža dodatna vrednost za ove vozače, pozitivan uticaj na kvalitet vazduha vremenom će biti evidentan”, poručuju iz ProCredit banke.

Zaštita životne sredine, ekologija i obnovljivi izvori energije nalaze se u fokusu poslovanja ProCredit banke. Intenzivno se trude da budu primer dobre prakse i na internom nivou, te u svojoj floti imaju petnaest električnih vozila. Nije ni čudno što su postavili i jedan veoma ambiciozan cilj – da do kraja prvog kvartala ove godine sva vozila u njihovoj floti budu sa nultom emisijom CO2.

To se savršeno poklapa sa planom banke da u skorijoj budućnosti postanu karbonski neutralni. Ispunjavanje ovih ciljeva u znatnoj meri će uticati na zaštitu životne sredine, kao i na kvalitet vazduha u našoj zemlji, što je ekološko opredeljenje ProCredit banke koja planira specijalne ponude kredita za kupovinu vozila na električni pogon. Stručnjaci ProCredit banke spremni su u svakom trenutku da odgovore na sva vaša pitanja, dovoljno je da zakažete sastanak ili da detaljnu ponudu pogledate na sajtu banke.

Priredila: Milica Radičević

Tekst u celosti možete pročitati u Magazinu Energetskog portala ELEKTROMOBILNOST.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti