Bačka Topola dobija prečistač otpadnih voda

Foto-ilustracija: PIxabay

U Pokrajinskoj vladi je potpisan ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola, vredan 595,3 miliona dinara. Projektom je predviđena izgradnja postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, za prvu fazu radova izdvojila je samo u ovoj godini 191,5 miliona dinara.

„Pokrenuli smo ove godine inicijativu da se u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgrade novi prečistači, sa namerom da zaštitu životne sredine, izgradnju prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavimo u prvi plan u celoj AP Vojvodini„, izjavio je predsednik Vlade AP Vjovodine Igor Mirović.

Dogovorena je, kako je dodao Mirović, i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu jer ona delimično postoji u Bačkoj Topoli, dok uopšte ne postoji u naseljenim mestima Zobnatica i Bajša.

„Radićemo paralelno na izgradnji prečistača i sekundarne kanalizacione mreže sa ciljem da se do kraja 2021. godine puste u funkciju, zbog privrede koja je sve više prisutna u ovoj opštini, zaštite reke Krivaje, ali i zbog velike akcije koju ćemo zajedno sporovoditi sa nacionalnim i međunarodnim fondovima kada je reč o zaštiti životne sredine“, istakao je Mirović.

Izvor: Subotica.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti