Ove godine neće biti akcije „Za zeleniji Beograd“

JKP „Zelenilo-Beograd“ zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa i aktuelnih mera predostrožnosti, ove godine neće organizovati tradicionalnu akciju „Za zeleniji Beograd“, na način na koji su to činili poslednjih 17 godina.

Foto: JKP „Zelenilo-Beograd“

U prethodnom periodu, uz nemerljivu podršku, predanost i posvećenost građana, trudili su se da, kroz ovo jedinstveno takmičenje, skrenu pažnju javnosti na ekološku i estetsku važnost cveća i zelenila u urbanoj sredini, motivišući takmičare da u pozitivnoj konkurenciji, ulepšaju svoje neposredno okruženje i za to budu nagrađeni.

Kako su mnogi potencijalni takmičari vreme u izolaciji proveli kreativno i vredno radeći na ulepšavanju svojih životnih i poslovnih prostora, balkona, dvorišta i površina ispred zgrada, sve zajedno ih pozivaju da i ovog proleća i leta šalju fotografije tih svojih malih umetničkih dela, a oni će ih, sa radošću i svakodnevno, objavljivati na Fejsbuk stranici. Pozivaju sve komšije da na ovaj način pokažu svojih vrednih ruku delo, da se takmiče među sobom ili da jednostavno uživaju u lepim prizorima zelenila.

Fotografije možete slati na mejl adresu info@zelenilo.rs.

Ukoliko sugrađani imaju bilo koje pitanje vezano za negu biljaka ili im je potreban savet stručnjaka oko uređenja dvorišta, mogu im se obratiti putem navedene mejl adrese i sa zadovoljstvom će odgovoriti.

Nadaju se da ćemo se ponovo družiti sledeće godine, a do tada poručuju da imate na umu da „zasaditi baštu znači verovati u sutra“!

Izvor: JKP „Zelenilo-Beograd“

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti